loading

LEGATURA INTRE CRIOSAUNA SI UN SISTEM IMUNITAR ECHILIBRAT

LEGATURA INTRE CRIOSAUNA SI UN SISTEM IMUNITAR ECHILIBRAT

Cu totii ne dorim sa nu mai avem momente in care nivelul nostru de energie sa fie la pamant, sa nu mai avem perioade in care insomnia ne da tircoale sau sa treaca un an intreg in care, indiferent de schimbarile de temperatura, sa nu fim raciti.

Acest lucru este posibil in momentul in care facem o prioritate din a ne mentine sistemul imunitar in echilibru. Pentru ca aici se afla cheia sanatatii noastre. Cu o imunitate echilibrata este redus considerabil riscul de a ne imbolnavi, iar daca totusi acest lucru se intampla ne revenim reveni mult mai repede iar simptomele vor avea o intesitate scazuta.

Influenta Crioterapiei

Crioterapia sau terapia prin frig a fost o metoda eficienta de gestionare a durerii de secole. Cu toate acestea, prima cabina capabila sa creeze temperaturi extrem de scazute, sub – 100°C, a fost construita doar la sfirsitul anilor ’70 de profesorul Yamauchi. Acum, dupa numeroase cercetari, terapia cu frig este recunoscuta ca mijloc eficient de a aborda probleme multiple de sanatate si wellness.

S-a dovedit ca expunerea pe timp scurt la temperaturi extrem de scazute intre -110°C si -170°C consolideaza sistemul imunitar. Reactia corpului la frig extrem produce modificari pozitive ale sistemului endocrin, circulator, nervos si imun, care au ca rezultat in organism efecte analgezice, antiinflamatorii si antioxidante.

Datorita fenomenului de vasoconstrictie care apare in timpul procedurii, organele interne primesc mai mult sange si mai multe substante nutritive. Acest lucru le ofera un potential maxim de a functiona in conditii optime, implicit si un sistem imunitar mai puternic.Astfel, in cele 3 minute (durata procedurii), este produsa o reactie foarte puternica de vindecare celulara, fenomen ce continua mult timp dupa ce ai iesit din cabina.

Beneficiile pe termen lung ale procedurilor de Criosauna:

Sedintele repetate de Criosauna, aici se incadreaza pachetele de intretinere pe care le oferim, unde recomandam una sau doua sedinte pe saptamina, cresc numarul de celule albe din singe, ceea ce face ca progresul afectiunilor inflamatorii sa fie stopat. Acest lucru este cu atit mai important, deoarece reducand inflamatia in mod natural, riscul de a fi dezvoltata o tumoare scade considerabil. (Vezi studiul).

Datorita eliberarii hormonilor responsabili de reglarea ritmului circadian al organismului va veti putea bucura de un somn odihnitor si veti observa cum acest lucru nu este direct proportional cu numarul de ore dormite, asa cum avem tendinta sa credem.

Criosauna este folosita si pentru combaterea obezitatii datorita stimularii functiilor metabolice, a reglarii sistemului endocrin si datorita consumului mare de calorii care ale loc in timpul si dupa terminarea sedintei.

In final, nu uitati ca solutia tuturor problemelor se afla in organismul nostru iar unde exista imunitate puternica, nu exista virusi. De ce? Pentru ca un sistem imunitar echilibrat reuseste sa ii blocheze.

Va incurajam sa descoperiti mai multe informatii stiintifice legate de beneficiile criosaunei prin intermediul surselor:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24695813

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3956737/

https://wholebody-cryotherapy.com/en/cryotherapy/circulatory-disorders.html

Leave your thought here