loading

LEGĂTURA DINTRE CRIOSAUNA ȘI UN SISTEM IMUNITAR ECHILIBRAT

LEGĂTURA DINTRE CRIOSAUNA ȘI UN SISTEM IMUNITAR ECHILIBRAT

Cu toții ne dorim să nu mai avem momente în care nivelul nostru de energie să fie la pământ, să nu mai avem perioade în care insomnia ne dă târcoale sau să treacă un an întreg în care, indiferent de schimbările de temperatură, să nu fim răciți.

Acest lucru este posibil în momentul în care facem o prioritate din a ne menține sistemul imunitar în echilibru. Pentru că aici se află cheia sănătății noastre. Cu o imunitate echilibrată este redus considerabil riscul de a ne îmbolnăvi, iar dacă totuși acest lucru se întâmplă ne revenim mult mai repede iar simptomele vor avea o intensitate scăzută.

Influenta Crioterapiei

Crioterapia sau terapia prin frig a fost o metodă eficientă de gestionare a durerii de secole. Cu toate acestea, prima cabina capabilă să creeze temperaturi extrem de scăzute, sub – 100°C, a fost construită doar la sfârsitul anilor ’70 de profesorul Yamauchi. Acum, după numeroase cercetări, terapia cu frig este recunoscută ca mijloc eficient de a aborda probleme multiple de sănătate si wellness.

S-a dovedit că expunerea pe timp scurt la temperaturi extrem de scăzute intre -110°C si -170°C consolidează sistemul imunitar. Reacția corpului la frig extrem produce modificări pozitive ale sistemului endocrin, circulator, nervos si imun, care au ca rezultat in organism efecte analgezice, antiinflamatorii si antioxidante.

Datorită fenomenului de vasoconstricție care apare în timpul procedurii, organele interne primesc mai mult sânge și mai multe substanțe nutritive. Acest lucru le oferă un potențial maxim de a funcționa în condiții optime, implicit și un sistem imunitar mai puternic. Astfel, în cele 3 minute (durata procedurii), este produsă o reacție foarte puternică de vindecare celulară, fenomen ce continuă mult timp după ce ai ieșit din cabina.

Beneficiile pe termen lung ale procedurilor de Criosaună:

Ședințele repetate de Criosaună, aici se încadrează pachetele de întretinere pe care le oferim, unde recomandăm una sau doua ședințe pe săptămână, cresc numărul de celule albe din sânge, ceea ce face ca progresul afecțiunilor inflamatorii să fie stopat. Acest lucru este cu atât mai important, deoarece reducând inflamația în mod natural, riscul de a fi dezvoltata o tumoare scade considerabil. (Vezi studiul).

Datorita eliberării hormonilor responsabili de reglarea ritmului circadian al organismului vă veți putea bucura de un somn odihnitor și veți observa cum acest lucru nu este direct proporțional cu numărul de ore dormite, așa cum avem tendința sa credem.

Criosauna este folosită și pentru combaterea obezității datorită stimulării funcțiilor metabolice, a reglării sistemului endocrin și datorită consumului mare de calorii care ale loc în timpul si după terminarea ședinței.

În final, nu uitați că soluția tuturor problemelor se află în organismul nostru iar unde există imunitate puternică, nu există viruși. De ce? Pentru că un sistem imunitar echilibrat reușește să îi blocheze.

Va încurajăm să descoperiți mai multe informații științifice legate de beneficiile criosaunei prin intermediul surselor:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24695813

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3956737/

https://wholebody-cryotherapy.com/en/cryotherapy/circulatory-disorders.html

Leave your thought here