Insomnia și hipersomnia – Remediu

Somnul este vital și absolut necesar pentru funcționarea în parametri normali a corpului și a minții dar, tulburările de somn sunt întâlnite din ce în ce mai frecvent atât la adulți cât și la copii.

Cele mai des întâlnite forme de tulburare de somn sunt:

  • Insomnia
  • Hipersomnia
  • Cosmarul sau teroarea nocturnă.

Insomnia se poate prezenta prin incapacitatea de a adormi sau de a menține somnul, trezire timpurie sau un somn slab calitativ.

Insomnia este de cele mai multe ori declanșată de evenimente importante din viată, pozitive sau negative, depresie, anxietate, stres, afecțiuni respiratorii sau alimentație incorectă- hipoglicemie sau obezitate.

Persoanele care suferă de insomnie au:

  • dificultăți de concentrare
  • stări de iritabilitate
  • activitățile și atribuțiile casnice sau profesionale nu pot fi executate corect sau depășesc termenul limita
  • tulburări de coordonare motorie
  • memorie slabă.

Hipersomnia este caracterizată prin stare de somnolență excesivă mai ales pe timpul zilei chiar dacă somnul de noapte a fost suficient.

Nivelul scăzut de energie, confuzie mentală, o memorie din ce în ce mai slabă sau ațipitul în timpul vorbirii/desfășurării unei activități pot fi semnele hipersomniei în cazul în care somnul din timpul nopții este suficient ca durată și fără tulburări.

Această tulburare de somn poate genera obezitate, diabet și boli cardiovasculare și crește riscul de accidentare.

Metoda de tratament non-invazivă și cu cel mai puternic și rapid rezultat în cazul tulburărilor de somn este crioterapie.

Prin ședințele de Criosaună, ritmul circadian se îmbunătățește considerabil, întrucât este stimulate producția de melatonină, un hormon responsabil de reglarea ciclului somn – trezire.

Rezultatul? Creierul dumneavoastră va secreta mai multă melatonină seara, când este întuneric, pentru a vă face somnoroși și mai puțină melatonină în timpul zilei, atunci când este lumină, pentru a sta treji și în alertă.

Spune DA Criosaunei, iar diminețile tale vor fi frumoase și pline de energie!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *