loading

INSOMNIA SI HIPERSOMNIA – REMEDIU

INSOMNIA SI HIPERSOMNIA – REMEDIU

Somnul este vital si absolut necesar pentru functionarea in parametri normali a corpului si a mintii dar tulburarile de somn sunt intilnite din ce in ce mai frecvent atit la adulti cit si la copii. Cele mai des intilnite forme de tulburare de somn sunt:

  • insomnia
  • hipersomnia
  • cosmarul sau teroarea nocturna.

Insomnia se poate prezenta prin incapacitatea de a adormi sau de a mentine somnul, trezire timpurie sau un somn slab calitativ.

Insomnia este de cele mai multe ori declansata de evenimente importante din viata, pozitive sau negative, depresie, anxietate, stres, afectiuni respiratorii sau alimentatie incorecta- hipoglicemie sau obezitate.

Persoanele care sufera de insomnie au:

  • dificultati de concentrare
  • stari de iritabilitate
  • activitatile si atributiile casnice sau profesionale nu pot fi executate corect sau depasesc termenul limita
  • tulburari de coordonare motorie
  • memorie slaba.

Hipersomnia este caracterizata prin stare de somnolenta excesiva mai ales pe timpul zilei chiar daca somnul de noapte a fost suficient. 

Nivelul scazut de energie, confuzie mentala, o memorie din ce in ce mai slaba sau atipitul in timpul vorbirii/desfasurarii unei activitati pot fi semnele hipersomniei in cazul in care somnul din timpul noptii este suficient ca durata si fara tulburari.

Aceasta tulburare de somn poate genera obezitate, diabet si boli cardiovasculare si creste riscul de accidentare.

Metoda de tratament non-invaziva si cu cel mai puternic si rapid rezultat in cazul tulburarilor de somn este Crioterapia.

Prin sedintele de Criosauna, ritmul circadian se imbunatateste considerabil, intrucit este stimulate productia de melatonina, un hormon responsabil de reglarea ciclului somn – trezire. 

Rezultatul? Creierul dumneavoastra va secreta mai multa melatonina seara, cind este intuneric, pentru a va face somnorosi si mai putina melatonina in timpul zilei, atunci cind este lumina, pentru a sta treji si in alerta.

Spune DA Criosaunei iar diminetile tale vor fi frumoase si pline de energie!

Leave your thought here