Frumusețea și Criosauna

Aerocrioterapia sau Criosauna este o metodă ce constă în răcirea simultană a întregii suprafețe a corpului uman, în mediu gazos, la o temperatură de până la -180˚C.

O medie a corpului omenesc este de 36,5˚C, iar frigul influențează mecanismele naturale în măsura în care organismul produce căldura necesară menținerii acestei temperaturi.

Fiecare cm² al pielii conține 14 terminații nervoase care răspund la rece și doar una-două care raspund la cald. Receptorii termici cutanați trimit semnale electrice care informează despre alterarea echilibrului termic într-o arie specifică a creierului (hipotalamusul), unde se găsesc centrii termoreglarii.

Contracția inițială a vaselor de sânge, urmată de dilatare, crește fluxul de oxigen la nivelul celulelor, îmbunătățind funcționarea acestora și intensificând metabolismul.

Frumusețe

Aerocrioterapia stimulează producția de colagen, făcând astfel pielea mai strălucitoare și mai fermă, reducând ridurile și celulita.

Pentru că procedurile determină organismul să piardă o mare cantitate de energie, în funcție de greutatea corporală și de temperatura din cabină, în timpul unei proceduri, un pacient poate „arde“ 150-200 kcal, iar între proceduri – 1.000-3.000 kcal.

S-a observat că, în unele cazuri, pacienții care au facut criosaună, au pierdut între 7 și 10 kg dupa o serie de 20-30 de proceduri. Prin accelerarea proceselor metabolice, tratamentele de înfrumusețare devin mai eficiente, existând, în același timp, avantajul reducerii durerii, inflamațiilor sau edemului.

Criosauna marește rezistența la efort, iar după sport ea ajută la o refacere rapidă și la reducerea febrei musculare, astfel că se obțin rezultate foarte bune prin asocierea celor două.

Sănătate 

O tehnică destinată prelungirii vieții și corectării tulburărilor funcționale, criosauna este parte a medicinei integrative.

Ea are efect benefic asupra sistemului imunitar întărindu-l și revigorându-l, iar asupra sistemului nervos central, reduce stresul. După terapie, somnul este îmbunătățit, iar  nivelul de energie necesar în activitățile de peste zi crește – de aceea, criosauna este recomandată celor cu un ritm de viață alert.

În plus, criosauna scurtează perioada de recuperare după boli sau operații, reduce durerea și facilitează kinetoterapia.

Baza medicală

Cu efecte analgezice, antiinflamatorii, antireumatice, vasodilatatoare și de relaxare musculară, criosauna îmbunătățește rezultatele tratamentelor medicale și reduce necesarul de medicamente.

Cercetători polonezi, germani, francezi și ruși au demonstrat eficiența aerocrioterapiei în lupta cu bolile sistemului osos și muscular, în afecțiunile cutanate, în dereglările endocrine și psihosomatice.

Aceste efecte sunt rezultatul fluxului crescut de oxigen de la nivelul celulelor, care îmbunătățește funcționarea acestora și intensifică metabolismul.

Tu când încerci Criosauna ?

Adaugă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *