loading

De ce este atât de importantă HIDRATAREA?

De ce este atât de importantă HIDRATAREA?

Una din ”regulile” principale la noi, este ca fiecare ședință de criosaună să fie urmată de cel puțin un pahar de apă Kangen. Cei care ne-au trecut până acum pragul știu foarte bine la ce ne referim. Întrebarea de pe buzele tuturor la început, este de ce acest ”ritual”? Căci facem în așa fel încât să nu sărim la nici o ședință peste ”porția de Kangen”.😊

Ei bine, răspunsul este foarte simplu. Pe lângă faptul că apa însemnă 70% din corpul nostru, iar acest lucru este un adevăr cunoscut de sute de ani, apa Kangen are proprietățile perfecte în a susține și a maximiza efectele oferite de Crioterapie.

Știm că mulți dintre voi, ați auzit vorbindu-se despre cât este de importantă hidratarea, încât parcă a și devenit un clișeu acest ”consumă cel puțin 2 litri de apă pe zi”. Dacă am căuta în schimb în profunzimea acestui aspect, informându-ne din surse reale și de încredere, nu numai că am conștientiza importanța consumului de apă, dar am și acționa în sensul acesta.

De curând, am descoperit cartea “Water and Salt” publicată în 2003 de mediculul nutritionist F. Batmanghelidj, o carte sub formă de studiu despre apă și sare în alimentația omului.

Medicul a subliniat 45 de motive vitale pentru care trebuie să atingem zilnic necesarul de apă. Dintre acestea vă vom aduce la cunoștință 11 dintre ele:

 • Fără apă nu există viață.
 • Lipsa apei încetinește sau stopează anumite funcții ale organismului.
 • Apa este factorul principal în prevenirea degradării ADN-ului. Cu cât mai puțină apă bei, pe termen lung, cu atât mai lezată va fi structura ADN-ului tău.
 • Consumul de apă crește eficiența sistemului imunitar.
 • Fără un consum adecvat de apă alimentele nu pot fi procesate, metabolizate și asimilate corespunzător.
 • Orice aliment, dacă nu este asociat cu consumul de apă, are valoare 0 pentru organism.
 • Apa este folosită pentru transportul și, după caz, eliminarea tuturor subtanțelor din corp. Practic, cu cât mai multă apă consumăm, cu atât organismul va reține mai ușor elementele nutritive și le va elimina mai repede pe cele dăunătoare.
 • Apa este principalul lubrifiant al articulațiilor. Dacă auzi cum îți scârțâie oasele sau genunchii/coatele te dor după fiecare sesiune de exerciții, bea mai multă apă și vei observa diferența în bine.
 • Apa este utilizată de discurile intervertebrale pentru a amortiza șocurile. Cu cât vei bea mai puțină apă, cu atât discurile coloanei vertebrale se vor deshidrata și vor fi mai sensibile.
 • Apa ajută la scăderea riscului de a face accident vascular cerebral.
 • Apa este cea mai bună băutură, cu 0 reacții adverse. Bineînțeles, vorbim despre apa curată, nu despre cea de la robinet, plină de clor și, eventual, cu impurități.

Noi credem că ai suficiente motive pentru care să îți dorești să îți creezi un obicei sănătos din a bea apă. Iar după fii sigur că organismul tău îți va mulțumi! 😊

Leave your thought here