Colagenul – secretul tinereții fără bătrânețe

Atunci când auzim de colagen, ne gândim automat la un ten fără riduri. Ce nu știm toți despre colagen (cuvânt cu origine greacă “kolle”- clei și “gennao”- a produce, a naște) este că acesta joacă un rol esențial în tot corpul, fiind găsit sub diverse structuri în componenta multor segmente ale organismului: ochi, gingii, oase, tendoane, mușchi, și în proporție de 70% în piele.

Colagenul ajută organismul din multe puncte de vedere, dar beneficiile esențiale sunt următoarele:

1.Colagenul protejează pielea de îmbătrânire precoce

Colagenul reprezintă 75% din structura pielii. El ajută la formarea elastinei și a altor compuși din piele, care împreună sunt responsabili pentru menținerea aspectului tânăr și textura fermă a pielii. Colagenul este recunoscut ca un excelent ingredient natural de îngrijire a pielii din interior. După o cură cu suplimente pe bază de colagen, rezultatele sunt spectaculoase: reducerea ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii, combaterea celulitei, reducerea umflăturilor și retenției de apă.

2.Colagenul sprijină sănătatea articulațiilor

Deoarece cartilajul este format în mare parte din colagen, este lesne de înțeles că acest element ajută la creșterea rezistenței cartilajului și reducerea disconfortului articular.

3.Colagenul îmbunătățește sănătatea intestinului

Aminoacizii esențiali din compoziția colagenului s-au dovedit benefici pentru întregul aparat gastrointestinal (stomac și intestine). Studiile arată că glicina – cel mai important aminoacid din colagen – îmbunătățește digestia prin reglarea secreției de acid gastric. Acest lucru facilitează digestia corectă a hranei, ceea ce poate preveni arsurile la stomac și boala de reflux gastrointestinal.

4.Colagenul tonifiază musculatura și repară țesuturile

Colagenul este o sursă complexă de proteine atunci când vine vorba de tonifiere fizică și recuperare musculară. Tipurile I și II de colagen susțin în mod specific tendoanele și ligamentele, solicitate de fiecare dată când facem efort fizic.

5.Colagenul îmbunătățește calitatea somnului

Ca nutrient antiinflamator și imunomodulator, glicina ajută de asemenea la dobândirea unui somn profund, odihnitor. Studii clinice și de laborator au arătat că glicina sprijină sistemul nervos în sensul îmbunătățirii memoriei și somnului.

6.Colagenul ajută la cicatrizarea leziunilor

Colagenul este utilizat din cele mai vechi timpuri în stări de convalescență datorită capacității extraordinare de vindecare a leziunilor externe și interne. El poate fi utilizat cu succes și pentru combaterea inflamației din acnee și rozacee.

Odata cu înaintarea în vârstă, producția de colagen scade, iar acest deficit se vede în primul rând în aspectul pielii. Lipsa colagenului nu afectează doar frumusețea, ci și sănătatea întregului corp, unele dintre cele mai grave boli fiind asociate cu deficitul de colagen.
Ineficiența cremelor ce conțin colagen este deja demonstrată, iar alte tratamente locale sunt invazive și adesea fără rezultat.

Criosauna s-a dovedit iarași a fi cea mai rapidă și eficientă metodă de menținere și optimizare a stării de sănătate și frumusețe, fiind soluția non invazivă și fără efecte adverse.

Procedurile de Criosaună provoacă sintetizarea naturală atât a colagenului (până la 500%), cât și a elastinei, producție de care va beneficia întregul corp.
Efectele procedurilor de Criosaună sunt dovedite clinic.

Sănătatea interioară se vede în frumusețea exterioară!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *