loading

COLAGENUL – SECRETUL TINERETII FARA BATRANETE

COLAGENUL – SECRETUL TINERETII FARA BATRANETE

Atunci cand auzim de colagen, ne gandim automat la un ten fara riduri. Ce nu stim toti despre colagen (cuvant cu origine greaca “kolle”- clei si “gennao”- a produce, a naste) este ca acesta joaca un rol esential in tot corpul, fiind gasit sub diverse structuri in componenta multor segmente ale organismului: ochi, gingii, oase, tendoane, muschi, si in proportie de 70% in piele.

Colagenul ajuta organismul din multe puncte de vedere dar beneficiile esentiale sunt urmatoarele:

  • Colagenul protejeaza pielea de imbatranire precoce. Colagenul reprezinta 75% din structura pielii. El ajuta la formarea elastinei si a altor compusi din piele, care ampreuna sunt responsabili pentru mentinerea aspectului tanar si textura ferma a pielii. Colagenul este recunoscut ca un excelent ingredient natural de ingrijire a pielii din interior. Dupa o cura cu suplimente pe baza de colagen, rezultatele sunt spectaculoase: reducerea ridurilor si a altor semne ale ambatranirii, combaterea celulitei, reducerea umflaturilor si retentiei de apa.
  • Colagenul sprijina sanatatea articulatiilor. Deoarece cartilajul este format in mare parte din colagen, este lesne de inteles ca acest element ajuta la cresterea rezistentei cartilajului si reducerea disconfortului articular.
  • Colagenul imbunatateste sanatatea intestinului. Aminoacizii esentiali din compozitia colagenului s-au dovedit benefici pentru intregul aparat gastrointestinal (stomac si intestine). Studiile arata ca glicina – cel mai important aminoacid din colagen – imbunatateste digestia prin reglarea secretiei de acid gastric. Acest lucru faciliteaza digestia corecta a hranei, ceea ce poate preveni arsurile la stomac si boala de reflux gastrointestinal.
  • Colagenul tonifiaza musculatura si repara tesuturile. Colagenul este o sursa complexa de proteine atunci cand vine vorba de tonifiere fizica si recuperare musculara. Tipurile I si II de colagen sustin in mod specific tendoanele si ligamentele, solicitate de fiecare data cand facem efort fizic.
  • Colagenul ambunatateste calitatea somnului. Ca nutrient antiinflamator si imunomodulator, glicina ajuta de asemenea la dobandirea unui somn profund, odihnitor. Studii clinice si de laborator au aratat ca glicina sprijina sistemul nervos in sensul imbunatatirii memoriei si somnului.
  • Colagenul ajuta la cicatrizarea leziunilor. Colagenul este utilizat din cele mai vechi timpuri in stari de convalescenta datorita capacitatii extraordinare de vindecare a leziunilor externe si interne. El poate fi utilizat cu succes si pentru combaterea inflamatiei din acnee si rozacee.

Odata cu inaintarea in varsta, productia de colagen scade, iar acest deficit se vede an primul rand in aspectul pielii. Lipsa colagenului nu afecteaza doar frumusetea, ci si sanatatea intregului corp, unele dintre cele mai grave boli fiind asociate cu deficitul de colagen.

Ineficienta cremelor ce contin colagen este deja demonstrata iar alte tratamente locale sunt invazive si adesea fara rezultat. Criosauna s-a dovedit iarasi a fi cea mai rapida si eficienta metoda de mentinere si optimizare a starii de sanatate si frumusete, fiind solutia non invaziva si fara efecte adverse.

Procedurile de Criosauna provoaca sintetizarea naturala atat a colagenului (pana la 500%), cat si a elastinei, productie de care va beneficia intregul corp. Efectele procedurilor de Criosauna sunt dovedite clinic.

Sanatatea interioara se vede in frumusetea exterioara!

Leave your thought here