loading

CAT DE VECHE ESTE TERAPIA PRIN FRIG?

CAT DE VECHE ESTE TERAPIA PRIN FRIG?

In 1880 un emigrant rus a dus in America practica baii in apa cu gheata!

Cat de veche este terapia prin frig?

Nu se cunoaste data exacta dar stim cu siguranta ca dateaza de secole. Acum este la mare cautare in tarile europene iar in tari precum Danemarca, Norvegia sau Suedia nu s-a renuntat niciodata la aplicarea frigului pentru mentinerea frumusetii si a sanatatii.

Astfel, spalarea fetei cu apa rece de izvor, folosirea cuburilor de gheata in locul tonerului sau expunerea corpului la o trecere brusca de la cald la rece sunt doar cateva dintre secretele femeilor nordice in a-si mentine pielea ferma si fara riduri, cat si normoponderabilitatea. Mai aproape de noi putem admira sanatatea slavilor care in cele mai geroase zile ale iernii practica negresit baia in ape inghetate pentru reglarea circulatiei sangvine, cresterea imunitatii si revitalizare.

Noi, desi folosim frecvent compresele reci pentru stoparea durerii si a inflamatiei, devenim timizi cand vine vorba despre baia in lacuri inghetate. Doar unii dintre noi au curajul sa beneficieze de efectele acestei terapii si asta, doar intr-o singura zi din an – 6 ianuarie, Boboteaza.

Criosauna te provoaca sa obtii si tu, cu ajutorul frigului, atat sanatate cat si frumusete si energie. Criosauna este o baie de aer rece si uscat ce ne asigura un mediu controlat si nu implica riscuri si efecte adverse ci doar multiple beneficii, cum ar fi:

  • ameliorarea manifestarilor bolilor reumatismale (poliartrita reumatoida, spondiloza), a bolilor sistemice si a traumatismelor. Obiectivul maxim al Criosaunei este restabilirea functiei articulatiilor afectate; prevenirea gripei si a infectiilor respiratorii, cresterea imunitatii si recuperarea metabolica;
  • diminuarea celulitei, estomparea vergeturilor, activarea regenerarii celulare si obtinerea normoponderabilitatii prin cresterea turgorului cutanat, stimularea sistemului limfatic, a microcirculatiei si a metabolismului;
  • indepartarea afectiunilor psiho-emotionale: anxietate, stres, oboseala cronica, insomnie si a starilor depresive;
    eliminarea problemelor din ginecologie si sexologie: sindromul premenstrual/climateric, impotenta;
  • tratarea si remisia pe termen lung a bolilor dermatologice precum psoriazis sau dermatita atopica.

Nu uita, o sedinta dureaza doar 3 minute si o poti face si in pauza de masa!

Leave your thought here