Cât de veche este terapia prin frig?

Cât de veche este terapia prin frig? Nu se cunoaște data exactă dar știm cu siguranță că datează de secole. Acum este la mare căutare în țările europene iar în țări precum Danemarca, Norvegia sau Suedia nu s-a renunțat niciodată la aplicarea frigului pentru menținerea frumuseții și a sănătății. Astfel, spălarea feței cu apă rece de izvor, folosirea cuburilor de gheață în locul tonerului sau expunerea corpului la o trecere bruscă de la cald la rece sunt doar câteva dintre secretele femeilor nordice în a-și menține pielea fermă și fără riduri, cât și normoponderabilitatea.

Mai aproape de noi putem admira sănătatea slavilor care în cele mai geroase zile ale iernii practică negreșit baia în ape înghețate pentru reglarea circulației sangvine, creșterea imunității și revitalizare.

Noi, deși folosim frecvent compresele reci pentru stoparea durerii și a inflamației, devenim timizi când vine vorba despre baia în lacuri înghețate. Doar unii dintre noi au curajul să beneficieze de efectele acestei terapii și asta, doar într-o singură zi din an – 6 ianuarie, Boboteaza.

Criosauna te provoacă să obții și tu, cu ajutorul frigului, atât sănătate cât și frumusețe și energie. Criosauna este o baie de aer rece și uscat ce ne asigură un mediu controlat și nu implică riscuri și efecte adverse ci doar multiple beneficii, cum ar fi:

  • Ameliorarea manifestărilor bolilor reumatismale (poliartrita reumatoidă, spondiloza), a bolilor sistemice și a traumatismelor. Obiectivul maxim al Criosaunei este restabilirea funcției articulațiilor afectate;
  • Prevenirea gripei și a infecțiilor respiratorii, creșterea imunității și recuperarea metabolică;
  • Diminuarea celulitei, estomparea vergeturilor, activarea regenerării celulare și obținerea normoponderabilității prin creșterea turgorului cutanat, stimularea sistemului limfatic, a microcirculației și a metabolismului;
  • Îndepărtarea  afecțiunilor psiho-emotionale: anxietate, stres, oboseală cronică, insomnie și a stărilor depresive;
  • Eliminarea problemelor din ginecologie și sexologie: sindromul premenstrual/climateric, impotența;
  • Tratarea și remisia pe termen lung a bolilor dermatologice precum psoriazis sau dermatita atopică.

Convinge-te pe propria piele de rezultate! Și nu uita, o ședință durează doar 3 minute și o poți face și în pauza de masă!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *