loading

Beneficiile criosaunei asupra sportivilor

Beneficiile criosaunei asupra sportivilor

În ultimii ani, criosauna a devenit din ce în ce mai populară printre sportivi pentru beneficiile sale asupra recuperării și performanței. Unul dintre sportivii care a făcut uz de această metodă este și Zlatan Ibrahimovic, fotbalistul suedez renumit pentru performanțele sale pe teren și declarat ca fiind cel mai în vârstă participant la calificările campionatului european a tuturor timpurilor la vârsta impresionantă de 41 de ani!

Criosauna constă în expunerea corpului la temperaturi extrem de scăzute, de aproximativ -110 grade Celsius, timp de câteva minute. Această metodă este folosită în special pentru a reduce inflamația și durerea, pentru a stimula circulația sanguină și pentru a îmbunătăți recuperarea după efort fizic intens.

Unul dintre avantajele criosaunei este că aceasta poate fi folosită imediat după un antrenament sau o competiție, reducând astfel timpul de recuperare. De asemenea, prin expunerea corpului la temperaturi extreme, se activează o serie de mecanisme de adaptare la stres, ceea ce poate duce la o îmbunătățire generală a sănătății.

Zlatan Ibrahimovic este un exemplu de sportiv care a făcut uz de criosauna pentru a-și îmbunătăți performanțele. Într-un interviu acordat presei, fotbalistul a declarat că a descoperit această metodă în urma unei accidentări și că i-a plăcut efectul pe care l-a avut asupra corpului său. De atunci, a inclus criosauna în rutina sa de pregătire fizică și a fost impresionat de modul în care aceasta i-a ajutat să se recupereze după eforturi fizice intense.

În plus, Ibrahimovic a declarat că utilizarea criosaunei i-a ajutat să reducă inflamația și durerea, precum și să se simtă mai energizat și mai bine pregătit pentru următorul antrenament sau meci.

În concluzie, criosauna poate fi o metodă utilă pentru sportivii care doresc să-și îmbunătățească performanțele și să se recupereze mai rapid după eforturi fizice intense. Exemplul lui Zlatan Ibrahimovic demonstrează că această metodă poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și performanțelor sportivilor de top.